Ekibimiz

Ekibimizi yakından tanıyın.

Solis Psikoloji ekibi, Türk Psikologlar Derneği tarafından akredite edilmiş
üniversitelerden mezun olmuş, kendi terapi süreçlerinden
geçmiş ya da geçmekte olan, gerekli süpervizyon eğitimlerini tamamlamış
ve en az 2 yıl deneyime sahip uzmanlardan oluşmaktadır.

Birce Bingöl

Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü yüksek onur derecesi ile bitirdikten sonra %100 başarı bursu ile kabul aldığı Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Terapisi Tezli Yüksek Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans yılları boyunca Özyeğin Üniversitesi’nde araştırma ve ders asistanı olarak görev almıştır. Tez çalışmasını psikoterapi sürecini etkileyen önemli faktörler üzerine tamamlamıştır.

International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT) tarafından düzenlenen Kyriaki Polycrani eğitmenliğinde Duygu Odaklı Çift Terapisi 1. ve 2. Düzey olmak üzere tüm eğitimlerini 2017 yılında tamamlamıştır. 2019 yılı itibari ile Kanada merkezli ICEEFT tarafından Türkiye’de sertifikalı dört duygu odaklı çift terapisinden biri ve süpervizör adayıdır. Aynı zamanda Duygu Odaklı Birey, Çift ve Aile Terapileri Derneği yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaktadır.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde çiftler ve kemik iliği kanseri teşhisi almış çocuk ve aileleri ile çift ve aile terapisi uygulayarak klinik stajını tamamlamıştır. Galip Öztürk Sevgi Evlerinde stajyer oyun terapistliği yapmıştır.

2019 yılın itibariyle uzman çift ve aile terapisti olarak çeşitli psikoterapi
merkezlerinde birey, çift ve aileler ile psikoterapi çalışmalarını sürdürmüştür.

Kurucu ortağı olduğu Solis Psikoloji bünyesinde Türkçe ve İngilizce psikoterapi ve süpervizyon hizmetleri sunmaktadır.

Şeyda Yazıcı

Şeyda Yazıcı %100 başarı bursu ile Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünü okumaya hak kazanmıştır ve 2016 mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Özyeğin Üniversitesi İlişki Araştırmaları Laboratuvarı’nda yeni evli çiftlerin ilişkilerinde evlilik memnuniyeti üzerinde rol oynayan faktörleri inceleyen TÜBİTAK  projesinde görev almış ve devamında yine aynı projede araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.

2016 yılında Özyeğin Üniversitesi’nde Çift ve Aile Terapisi yüksek lisans programına kabul edilmiştir. Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan Çift ve Aile Merkezi’nde klinik çalışmalarına başlamış aynı zamanda 2017-2018 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Galip Öztürk Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda stajyer psikolog olarak görev almıştır.

Yüksek lisans eğitimini 2018 yılında tamamlayan Şeyda Yazıcı’nın klinik ilgi alanları arasında aile içi bağlanma stilleri, çiftler arası bağlanma ve çiftler arası iletişim ve etkileşim döngülerinin çift ilişkisine etkisi yer almaktadır. 2017 ve 2018 yıllarında Duygu Odaklı Terapi Eğitiminin 1. Ve 2. Düzey eğitimlerini tamamlayan Şeyda Yazıcı, Bağlanma Temelli Aile Terapisi ve Duygu Odaklı Çift terapisi üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 2018 yılında CETAD tarafından sunulan Cinsellik ve Cinsel İşlev
Bozuklukları Temel Eğitimi’ni tamamlayan Şeyda Yazıcı şu anda EMDR eğitimini tamamlamış olup süpervizyon aşamasındadır.

DOÇAT (Duygu Odaklı Birey, Çift ve Aile Terapileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesidir.

Kurucu ortağı olduğu Solis Psikoloji bünyesinde Türkçe ve İngilizce psikoterapi ve süpervizyon hizmeti sunmaktadır.

Merve Güney

Merve Güney 2011 yılında Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü (%100 İngilizce)’nü tam burslu olarak kazandı. 2012 senesinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği ile çalışmaya başladı ve 2016 senesine kadar dernekte farklı görevler üstlendi. 2014 yılında Erasmus değişim programı ile Bremen Üniversitesi’nde yarım dönem eğitim gördü. 2016 yılında Doğuş Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Bölüm ve Fakülte İkincisi olarak Yüksek Onur Derecesi ile mezun oldu ve yine aynı yıl Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Tezli Yüksek Lisans (%100 İngilizce-Çift ve Aile Terapisi Alt Dalı) programına tam burs kapsamında kabul edildi. 

Üniversitede öğrenim gördüğü 3 yıl süresince araştırma ve öğretim asistanlıkları yaptı. 2017 Şubat-2018 Haziran ayları arasında Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Merkezi’nde iç staj ve 2018 yılı Şubat-Haziran ayları arasında Çekmeköy’de bulunan bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde dış staj yaparak yüksek lisans programı mezuniyet yükümlülüklerini yoğun süpervizyon altında tamamladı. 2019 yılında “Çocukları lösemi teşhisi almış ebeveynlerin tedavi sürecindeki deneyimleri” konulu tez projesini sunarak uzmanlığını almaya hak kazandı. 2019-2020 yılları arasında Türk Psikologlar Derneği, Çift ve Aile Birimi’nde Etkinlik Alt Komitesi’nin başkanlığını yönetti. 2019-2022 yılları arasında Çift ve Aile Terapileri Derneği, Medikal Aile Terapisi Komitesi’nde eş başkanlık görevini üstlendi. 2020-2021 seneleri arasında aynı derneğin (ÇATED) korona sürecinde ailelere destek programı olarak yapılandırılan “Tele-Çat Çift ve Aile İlişkilerini İyileştirme Programı” nda gönüllü psikoterapist olarak yer aldı. 

2017 yılından bu yana yetişkin, çift ve ailelere Sistemik Bakış Açısı ile yüz yüze ve online terapi hizmeti vermektedir. Bunun yanında çiftlerle çalışırken eğitimini tamamladığı kanıta dayalı Duygu Odaklı Çift Terapisi yaklaşımını kullanmaktadır.

İrem Killi Doko

İrem Killi Doko, Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2018 yılında onur öğrencisi olarak mezun olmuştur 2019 yılında Hollanda Utrecht Üniversitesi’nde Yetişkin Odaklı Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. 

Yüksek lisans eğitimi sürecinde bilişsel davranışçı terapi teorik eğitimi ve süpervizyonu almıştır. Utrecht Üniversitesi’nin rehberlik bölümüne başvuran öğrencilerle stajyer terapist olarak çalışmıştır. Utrecht Üniversitesi araştırma laboratuvarında asistan olarak çalışmış ve projeye bağlı tezini yazmıştır. 

2019 yılında Travma alanına olan ilgi ve merakıyla Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Bölümü’nde ek bir eğitim görmeye başlamıştır. 2020 yılında gerçekleşen Elazığ Depremi Sonrası bölgeye giden psikososyal destek ekibinin içinde yer almıştır. Pandemiyle beraber oluşturulan KORDEP (Korona Virüs Pandemisinde Online Ruhsal Destek) ekibinin oluşumunda ve içinde yer almıştır. 2020 yılında EMDR temel eğitim ve süpervizyonlarını tamamlamıştır. Aynı zamanda Duygu Odaklı Çift Terapisi birinci ve ikinci Temel Düzey eğitimlerini tamamlamıştır.  

2020 yılında Şema Terapi temel eğitimi almış ve 2023 yılında şema terapi süpervizyonlarını tamamlayarak Türkiye’deki sayılı ISST (International Society of Schema Therapy) onaylı şema terapistlerinden biri olmuştur.

Cemile Yıldızhan

Cemile Yıldızhan %100 başarı bursuyla yerleştiği Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2020 yılında mezun olarak lisans derecesini almıştır. Lisans eğitimi sırasında Fransız La Paix Hastanesi ve Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde klinik stajlarını tamamladı. Bunların yanı sıra Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda (AÇEV) ve Ekip Norma Razon Çocuk ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde de gönüllü stajlar yaptı. Aynı zamanda, Özyeğin Üniversitesi İlişki Araştırmaları Laboratuvarı’nda Dr. Gizem Arıkan’ın yürüttüğü anne-çocuk bağlanma stillerini inceleyen TÜBİTAK projesinde gözlemci ve AQS kodlayıcı olarak görev aldı.

2021 yılında Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Terapisi tezli yüksek lisans programına kabul aldıktan sonra eğitimi süresince Özyeğin Üniversitesi Çift ve Aile Merkezi’nde (ÖzÜÇAM) stajyer psikoterapist olarak birey, çift ve ailelere yoğun süpervizyon eşliğinde psikoterapi sağlamıştır. Yine yüksek lisans eğitimi sırasında Korto Psikoloji’de ve Kartal Belediyesi’nde birey, çift ve ailelere gönüllü psikoterapi desteği vermiştir. Ayrıca üniversitede öğretim asistanlığı yapmıştır. 2022 yılında TÜBİTAK yurt içi yüksek lisans bursunu almaya hak kazanmıştır ve yüksek lisans eğitimini “Yüksek Çatışmalı Çiftlerle Çalışan Duygu Odaklı Çift Terapistlerinde Duygu Düzenleme” konulu tez çalışmasıyla tamamlamıştır.

Dr. Senem Zeytinoğlu-Saydam eğitmenliğinde ICEEFT onaylı Duygu Odaklı Çift Terapisi Düzey I eğitimini ve Roy Kiessling eğitmenliğinde EMDRIA onaylı EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) Düzey I ve II eğitimlerini tamamlamıştır.

Şu anda Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimsel Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam ederken Solis Psikoloji bünyesinde birey, çift ve ailelerle psikoterapi çalışmalarını Sistemik Terapi, Duygu Odaklı Çift Terapisi ve EMDR Terapisi yaklaşımlarıyla sürdürmektedir.

Buse Nil Atar

Yeditepe Üniversitesi’nde onur derecesi ile tamamladığı Psikoloji Lisans (2019) eğitimini takiben Maltepe Üniversitesi’nde Beden Psikoterapisi Sertifikalı Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans (2023) programını yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde kalp damar hastalıkları, çocukluk çağı travmaları, psikolojik dayanıklılık ve beden farkındalığının rolünü incelemiştir.


Stajlarını Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Özel Moodist Hastanesi ve Nirengi Derneği gibi çeşitli kuruluşlarda ve psikolojik danışmanlık merkezlerinde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimi sırasında, Kartal Kadın Danışma Merkezi’nde gönüllü psikoterapi seansları yürütmüştür. 2023 yılında çalıştığı bir psikolojik danışmanlık merkezinde Öğrenci Destek Programı kapsamında genç yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapi seansları gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans sürecinde, The East London NHS Foundation Trust iş birliği ile Frank Röhricht, Maurizio Stupiggia, Herbert Grassmann, Ulrich Sollmann, Nina Papadopoulos, Blijana Jokic’den Beden Psikoterapisi eğitimi ve süpervizyonları almıştır. Süpervizyon kapsamında online ve yüz yüze bireysel psikoterapi seansları gerçekleştirmiştir.


EMDR 1. Düzey eğitimini, Gabor Maté ve Sat Dharam Khaur gibi isimlerden alınan Compassionate Inquiry Kısa Versiyon (Şefkatle Sorgulama) ve Mindfulness Institute tarafından verilen MBSR eğitimlerini tamamlamıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği Rorshach ve TAT eğitimi ve Varoluşçu Akademi’den Varoluşçu Analiz eğitimlerine devam etmektedir.

 

Can Toğa

Can Toğa İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Yetişkin Alt Dalı’na kabul almıştır. Yüksek lisans sürecinde psikanalitik yönelimli süpervizyon eşliğinde danışan görmüştür, hastane stajını Moodist Hastanesi’nde stajyer psikolog olarak tamamlamıştır. Yüksek lisansını “Bilişsel Davranışçı Terapi Perspektifinden Yaygın Kaygı Bozukluğu ve Majör Depresif Bozukluk” bitirme projesini yazarak onur derecesiyle tamamlamış ve “Klinik Psikolog” unvanını almıştır.

Kuramsal birikimini arttırmak amacıyla İstanbul Psikanaliz Derneği tarafından düzenlenen “Psikanalizle Tanışma Seminerleri”ne katılmıştır. Uzman Psikolog Hakan Kızıltan tarafından verilen Dinamik Terapi Başlangıç ve İleri Düzey eğitimlerini almıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. İrem Erdem Atak tarafından yürütülen “Rorschach Testi ve TAT Semineri (Yetişkin)” eğitiminin teorik kısmını tamamlamıştır. 

İstanbul Psikanalitik Psikosomatik Derneği’nden Psikosomatiğe Giriş Seminerleri eğitimini, İstanbul Psikanaliz Derneği’nden Psikanalize Giriş Konferansları oturumlarına katılmıştır. Kuramsal eğitimlerinin yanı sıra pratik birikimini de arttırmak amacıyla grup süpervizyonlarına, bireysel süpervizyonlara katılmıştır ve kendi psikanalitik psikoterapi sürecinden geçmiştir.

Güncelde ise danışanlarıyla görüşmelerini psikanalitik ekol ile sürdürmektedir.

Bize Ulaşın

Terapi, süpervizyon ve eğitim hizmetlerimiz hakkında 

bilgi almak ve randevu oluşturmak için bize ulaşabilirsiniz.