
Süpervizyon
Kimler katılabilir?
DOÇAT tarafından düzenlenen Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi’nin 1. aşamasını tamamlamış her uzman süpervizyon sürecine başlayabilir. Eğitimin 1. Aşamasını tamamlamış uygulayıcıların modeli uygulamaya başlaması teşvik edilir. Bu aşamada hem yeni bir modeli öğrenirken güvende hissetmek hem de teorik bilgiyi pratiğe dökerken desteklenmek adına süpervizyon altında danışan görmek önerilir.
Bununla birlikte henüz çift danışan görmeyen uzmanlar da grup süpervizyonlarına katılarak Duygu Odaklı Terapinin vaka dinleme deneyimi kazanabilirler, sorularını sorabilir ve vaka formülasyonu becerilerini geliştirebilirler.
Süreç nasıl ilerler?
Süpervizyon süreci uygulayıcının ihtiyacına göre şekillenir. Bir vakayı düzenli olarak süpervizyon altında görmek ya da ihtiyaç duyulduğunda konuyla ilgili kısa süreli süpervizyona başvurmak mümkündür. Teorik bilgiyi tazelemek, DOÇT modelinin aşamalarında ve adımlarında teknik ve uygulama anlamında desteklenmek ya da uygulayıcının kendisiyle ilgili çalışması gibi farklı amaçlarla süpervizyona başvurabilirsiniz. Süpervizör, her süpervizyonun başında uygulayıcıya o süpervizyon saati içinde neye ihtiyaç duyduğunu, nerede zorlandığını ve hedefinin ne olduğunu sorar. Süpervizyon içeriği uygulayıcıdan gelen bu ihtiyaçla şekillenir. Bununla birlikte süpervizör, klinik görüşü gereği uygulayıcının hedefleri dışında bir gelişim alanı gözlemlerse bunu uygulayıcıyla paylaşır ve o konuya da eğilmeyi önerebilir. Etik konularla ilgili durumlarda süpervizör uygulayıcıyı daha direkt süpervize ederken, terapistin kendi meseleleri gibi konularda daha eşlik eden bir yerde durmaktadır.
Bize Ulaşın
Danışmanlık, süpervizyon ve eğitim hizmetlerimiz hakkında
bilgi almak ve randevu oluşturmak için bize ulaşabilirsiniz.